divendres, 22 de juliol del 2011

Finland's Got Talent

Ahir va ser una nit genial! Una nit molt musical! Va ser especial realment, i crec que tardaré a passar-ne una així. 

El dijous passat, vaig passar al vespre per davant del Kaarlenholvi, la casa-disco que ja us havia comentat en un altre post, Kaarlenholvi, estaven tocant música en directe i el poc que vaig escoltar em va agradar molt. Quan més tard vaig arribar a casa li vaig explicar a la Liisa, i vam dir que el pròxim dia hi aniriem. I el dia va ser ahir. 

Vam engrescar a la resta del grup i així després de sopar a la pizzeria Da Max, el nostre lloc habitual i que està just davant de Kaarlenholvi, vam dirigir-nos cap al jardí on el grup acabava de començar a tocar.  

El local no estava ple del tot, però hi havia molta gent i de totes les edats. El grup tocaven versions de tot tipus, cançons finlandeses i també angleses. 

El grup tocava i cantaven molt bé. La cantant estava una mica "boja", no sé què deia, però per com es movia i l'expressava, es podia comprendre que està una mica "boja" però en sentit positiu. 
El grup. 
Liisa, Hélène i jo al concert. 
Quan el  concert ja estava a punt d'acabar, la Liisa va marxar. Avui havia d'anar a l'hospital. L'Hélène i jo vam sortir a buscar la resta del grup que estaven prenent alguna cosa a la plaça del mercat. De camí però, vam parar-nos al recentment batejat "Pig Park", perquè està ple de figures de fusta en forma de porc. Evidentment ens vam tirar una foto dalt d'un dels porcs! 
Hélène i jo al Pig Park.
Al cap d'una estoneta, vam decidir d'anar a algun lloc. Al tornar cap a la zona de bars, vam passar pel costat del Karaoke que hi ha a la plaça del mercat en una de les casetes de fusta que queden. No ens ho vam pensar, cap al Karaoke vam anar. 

El Karoke està a la casa de més a l'esquerra de la foto per l'altre costat. (Foto tirada el dia anterior a la tarda.)
El karaoke és petitó i estava ben ple de gent, majoritàriament gent de mitjana edat, però l'ambient era genial. Cridàvem bastant l'atenció, tothom ens mirava i varies persones ens van preguntar com haviem acabat a un karaoke d'Oulu. Sempre ens pregunten d'on som, i la veritat és divertit veure la seva cara quan saben que som de països tant diferents. 

La majoria de les cançons que cantaven eren en finlandès, però no era cap problema per nosaltres. Ens apuntavem a cantar-les igualment. Hi va haver varies cançons en anglès i a aquestes, ens hi posàvem al 100%. 

Llavors, per fi, va arribar el moment de la nostra actuació. Els 5 minuts de "glòria" dels Muta Tota. La canço Lemon Tree de Fool's Garden va començar a sonar. En Martin, l'Antoine, l'Hélène i jo ens vam preparar i vam començar a cantar. No sé ben bé per quin motiu, quan ens tocava cantar a nosaltres va ser l'únic moment que hi va haver silenci al local. Vam començar a cantar, i de tant bé que ho feiem, ja no sentiem silenci, sinó les rialles de la gent... Però en definitiva, ens ho vam passar molt bé. 

Evidentment, hi havia els típics que canten super bé. Tinc videos! No tenen gaire qualitat... però bé. 

Karaoke from Aiketa on Vimeo.


Després del karaoke, vam tornar cap al Kaarlenholvi. I vam anar directes a la Music Room. Crec que va ser la millor part de tota la nit, i ja és dir, perquè tot l'anterior havia estat molt i molt bé. Hélène i jo vam visualitzar una butaca lliure, i ens hi vam asseure. Hi havia una noia tocant el piano, un noi tocant la guitarra, dos nois més tocant diferents instruments de percusió i un altre noi amb una espècia de "flautes" irlandeses. I un parell o tres de noies que cantaven. Una bona barreja. 

Al principi estavem allà només d'espectadores, però al llarg de l'estona vam anar posant-nos més en la salsa. Els locals ens van demanar que comencessim alguna cançó nosaltres, no sabiem quina. Va ser com un moment tens, perquè nosaltres voliem participar però no sabiem ben bé com. I ells volien fer-nos participar. 

Total, al final el noi amb la guitarra i la noia del piano van començar amb "Let it Be" i va ser apoteòsic!!!  Els Beatles mai fallen. Tots vam cantar amb moltes ganes. I els vam veure a la cara que estaven molt contents perquè ens havien fet cantar. A partir d'aquell moment no vam parar de cantar, quan les cançons eren en anglès es clar! 

La noia del piano, tenia una veu impressionant i el noi de la guitarra també cantava molt i molt bé. Si mai aneu a Oulu, no us podeu perdre aquest local i especialment aquesta sala. És genial l'ambient i amistat que la música crea entre les persones que hi ha allà. Tothom és benvingut a cantar, tocar i participar en el que està passant en cada moment. 

En definitiva, una nit espectacular. Plena de música, gent més que amable i diversió! No puc demanar més!!! 



Fins aviat. Bon cap de setmana! Ja us explicaré què tal ha anat la trobada a Turku amb tots els estudiants d'intercanvi de Finlàndia. 

Molts petons. 


P.D: Bé, crec que els videos hauran d'esperar a un altre dia. Per penjar-se és molt lent i ja estem a punt d'arribar a Tampere on hem de canviar de tren. 

P.D 2: Papa, Mama i Laia, no teniu excusa per no comentar el blog. Us vaig enviar un mail explicant els passos 1 per 1. Espero els vostres comentaris!!!

6 comentaris:

  1. Your parents may not be able to figure out how to comment, but I can! You are having the time of your life, you lucky girl! Enjoy it all!

    ResponElimina
  2. veig que tu passes d'allo mes be, espero que les festes aquestes no siguindel estil que varem veura a Elsinki.

    petons

    ResponElimina
  3. He vist con tu passes de bé al "Pig Park" amb la figure de fusta en forma de porc. També cantan.Que continui axi. Petons. Mama

    ResponElimina
  4. Quines nits mé boges, ara estem a S.Feliu i no tenim internet. Aviu sóc a casa hi ho he aprofitat. Molt bé que no excusis als teus pares.
    Petons, Padrina

    ResponElimina
  5. Pero que ven mis ojos!!! Papa i mama heu comentat!!! :D

    @Dragonfly, yes I am having such a great time. I'm trying to make the most of it. But unfortunately this is coming to its end.

    @Papa, jajajaja tranquil no es com a Helsinki. Tot i que sempre hi ha el tipic "borratxo", pero no veus lo xulo que es el que explico? La teva filla sap per on moure's!!!

    @Mama, la veritat es que ens ho passem molt be fent-nos fotos xorres!! Ahir ens en vam tirar per l'hospital fent el tonto despres de dinar. Seria la tonteria post-dinar.

    @Padrina, espero que tingueu una mica de sol per St. Feliu perque pel que he anat sentint... el sol no s'ha deixat veure gaire per aqui no?

    ResponElimina
  6. Aquest porquet sembla un caga-tió amb forma de porc!! XDD és molt xuluu!! només li faltaria la barretina catalana!!


    Marina

    ResponElimina