diumenge, 3 de juliol del 2011

Naantali i Rauma

Tornant una mica enrera en el temps, us explicaré l'últim dia de ruta abans d'arribar a Helsinki.
Dimecres passat, ens vam llevar ben d'hora, vam esmorzar i vam agafar el ferri a les 8:30 que sortia just davant del nostre hotel de Nauvo direcció a Hanka. Aquest cop, vam agafar un ferri d'una hora de durada i que no era gratuït, però d'aquesta manera feiem una ruta diferent a la de l'anada. De Hanka vam anar a Naantali i després a Rauma i finalment vam anar a dormir a Turku.

El full de ruta:



La ruta en ferri va ser molt bonica. Vam passar per un seguit d'illes i el paisatge era preciós.
Adéu Nauvo...

Illes i més illes...
Això és el mar, però hi ha tantes illes que és molt tranquil i sembla que sigui un llac. 
Una caseta amb el seu veler. A cada illa es poden entreveure (perquè estan molt ben camuflades) les casetes. 

Un cop a Hanka, vam agafar la carretera i direcció a Naantali. Aquesta localitat ja és molt més turística. Un dels motius pel qual és tant turística és perquè hi ha dos parcs d'atraccions que cada any tenen moltes visites. Sobretot el Moomin World, recordeu aquests dibuixos?

Foto via Google Images. 
Doncs Moomin World és un parc d'atraccions dedicat exclusivament a aquests dibuixos, que van ser creats per una finlandesa.

L'altre parc d'atraccions és ja per nens més grans, si no recordo malament és un parc d'aventures. A Naantali també hi ha alguns balnearis i és on hi ha la residència d'estiu de la presidenta del país. 
Cap a on?

Campanar de l'església de Naantali.


Veieu el barco pirata a l'embarcador de la dreta de la foto? És el barco que s'ha d'agafar per anar al parc d'atraccions.

També és famós pel seu barri vell de casetes de fusta en carrers adoquinats. 
Els meus pares al carrer principal del barri vell de Naantali.



Caseta de fusta.
Botiga d'antiguitats.



Després d'un bon dinar al port, vam marxar cap a Rauma. La meva guia deia que és un poble molt bonic i que el centre amb les cases de fusta és patrimoni de la Unesco. Així que cap a Rauma falta gent. L'únic problema és que quan vam arribar ja eren les 18h passades i totes les botigues estaven tancades. Una llàstima perquè segur que amb les botigues obertes, els carrers haguessin tingut més vida.

Davant l'antic ajuntament de Rauma. 
De totes maneres, no ens cal que els carrers estiguin farcits de gent per passar-ho bé. Amb el meu pare i un gelat, els riures estan assegurats. Si no sabeu perquè dic això, llegiu-vos aquest post. (Link)

Un cop visitat Rauma, vam agafar el cotxe i camí de tornada cap a Turku. L'endemà haviem de retornar el cotxe a Helsinki, així que ens interessava començar a fer quilòmetres en direcció a Helsinki. No teniem hotel per aquella nit i vam tenir la sort de trobar lloc a un hotel de la cadena Cumulus i vam estar-hi molt bé.

Bé, crec que aquest post ja és prou llarg i força avorrit em sembla...
Ho sento!

Continuarà!

7 comentaris:

  1. Sembla que tot és molt bonic però estic convençut que no heu sortit de Palau i tot és un muntatge per fer-nos guenyir. No sé, no sé. El teun padrí malfiat, Miquel

    ResponElimina
  2. Mariona quines fotos mes boniques, i que be ho expliques!! Molta sort en aquesta aventura!

    Lara A.

    ResponElimina
  3. @Padrí, vaja ens has enxampat!!! Ho hem recreat molt bé oi? Com està la padrina? Ja es troba millor?
    (M'ha fet riure el teu comentari, ja pots anar tornant... ;) )

    @Lara, quina ilu saber de tu!!! Com t'està anant per Brescia? Justament ara quan tornava de l'hospi cap a casa estava pensant en tu (que t'enviaria un mail) i obro l'ordinador i veig que m'has deixat un comentari! :D

    ResponElimina
  4. Ei, ja no vaig a visitar el WC. Avui he menjat una petxuga a la brasa i encara l'aguanto. Tot va bé, estic animada.Has vist? al final n'ha après d'esciure un comentari. Visca la constància! Ara els teus pares m'han demanat l'adreça per fer-ho.
    Menja molt , petons.

    ResponElimina
  5. per primera vegada estem veint el blog, deus esta molt estreçada doncs des de que varem marxar no has fet cap mes comentari.
    Els gossets ens varen trovar a faltar, l'Aika de moment esta refeta.
    Petons
    Papa i Mama

    ResponElimina
  6. @Padrina, me n'alegro que et vagis trobant millor! :D I també de les noves adquisicions que aportes al blog... a veure si es converteixen en comentaristes freqïents com tu!

    @Papes, quina gran sorpresa el vostre comentari. Espero que comenteu freqüentment!!!

    ResponElimina